Παρασκευή, 3 Απριλίου 2009

Πεντε (5) εξαφανισμενα ειδη ζωων,που εχουν φωτογραφηθει ενω ηταν ακομη στη ζωη.

Η Quagga ήταν ενα μοναδικο ειδος ζέβρας, που χαρακτηρίζεται από τις ραβδώσεις μόνο στην πρόσθια όψη του σώματος. Η εικόνα αυτή αποτελεί τη μοναδική Quagga ποτέ που εχει φωτογραφηθεί ζωντανη, σε ζωολογικό κήπο του Λονδίνου το 1870. Το είδος εξαφανιστηκε την 12η Αυγούστου, του 1883, όταν το τελευταίο ζωο πέθανε σε ζωολογικό κήπο στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία. Το βουβαλι της Αφρικής ήταν ενα υπέροχο, σκληρο θηρίο που οι αρχαίοι Αιγυπτιοι το ειχαν ως πηγή τροφής και θυσιας στους θεους.Το τελευταιο βουβαλι της Αφρικής πέθανε στο ζωολογικό κήπο του Παρισιού το 1923.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Το δελφινι Baiji που ζουσε στα ποταμια της Κινας για τουλάχιστον 20 εκατομμύρια χρόνια. Το δελφίνι εξαφανιστηκε στα τέλη του 2006 απο τη βιομηχανικη ρυπανση των ποταμων της Κινας.Η ιστορία των ταχυδρομικων περιστεριων είναι μία από τις πιο τραγικές ιστορίες εξαφάνισης στη σύγχρονη εποχή.Ενω ηταν εκατομμύρια,επειδη το κρέας του στο εμπόριο ηταν φθηνο ιδίως για τους δούλους και τους φτωχούς, κυνηγιθηκε σε μαζική κλίμακα.Το τελευταίο πέθανε σε αιχμαλωσία στις 1 Σεπτεμβρίου, 1914, στο Σινσινάτι, του Οχάιο. Η τελευταία παρατήρηση του είδους χρυσος βατραχος πραγματοποιήθηκε το 1989. Η εξαφάνιση εντασεται στη μεγάλης κλίμακας μείωση των αμφιβίων σε όλο τον κόσμο τελευταία, που οφείλεται κυρίως στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

1 σχόλιο:

  1. Τι να πω πραγματικα.Δεν εχω λογια..Οταν βλεπεις κατι τετειο μισεις το ανθρωπινο ειδος που ειναι υπευθυνο για την εξαφανιση αθωων ζωων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή