Σάββατο, 2 Μαΐου 2009

Το μητρικό γάλα και ο καρκίνος.

Στα μέσα της δεκαετίας του'90, οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο de Lun d , στην Σουηδία, ανακάλυψαν μια σύνθετη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο γάλα που σκοτώνει επιλεκτικά τα κύτταρα του όγκου, χωρίς να βλάπτουν το υγιές κομματι. Η μελέτη ήταν η καλύτερη κάλυψη των επιστημονικών περιοδικών και άνοιξε ένα νέο δρόμο στην αντικαρκινικη θεραπεια. Μπορει η πρόσληψη μητρικού γάλακτος να είναι μια εναλλακτική θεραπεία των όγκων; Γιατί δεν έχει εξελιχθεί ως ένα αποφασιστικό βήμα στην αποτελεσματική θεραπεία; Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την απάντηση.
Το ανθρώπινο γάλα περιέχει σάκχαρα, λίπη, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, ορμόνες, ένζυμα και πρωτεΐνες. Πολλά από αυτά τα συστατικά μέρη, το μωρό είναι σε θέση να συνθέτει και δεν μπορει να λάβει από άλλη πηγή εξωγενώς. Αλλά κανείς δεν έχει ανακαλύψει ποιος είναι ο πραγματικος μηχανισμός προστασίας.Πολλές από τις μοναδικές ιδιότητες του μητρικού γάλακτος καθορίζονται από τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου σε πρωτεΐνες και αμινοξέα που μας συνθέτουν. Από όλες τις η lactalbúmina Alpha (άλφα - γαλακτοαλβουμίνη) πρωτεΐνη είναι παρόν στην πλειοψηφία του ορού γάλακτος και είναι απαραίτητη για τα νεογνα.
Η Catharina Svanborg, από το Πανεπιστήμιο του Lund στη Σουηδία, άρχισε στα τέλη του 1992,να πειραματίζεται με το μητρικό γάλα, τα βακτήρια, τις πρωτεΐνες και τα κύτταρα σε μια έρευνα ρουτίνας για το Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, και από τύχη, παρατηρήθηκε οτι απομονωμένα καρκινικα κύτταρα οταν ηρθαν σε επαφή με το ανθρώπινο γάλα, καταστραφηκαν. Αμέσως άρχισαν να αναζητούν και να απομονώνουν τον μηχανισμό αυτοκαταστροφής και το εξωγενές στοιχείο που τον προκάλεσε.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Θα περασουν σχεδόν τρία χρόνια έως ότου η ομάδα να προσφέρει μια επιτυχημένη και επιστημονικά αξιόπιστη μελέτη για το μηχανισμό καταστροφης του όγκου. Ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 1995 και επεσήμανε μια παραλλαγή της άλφα - γαλακτοαλβουμίνη που προκάλεσε την απόπτωση των κυττάρων του όγκου. Complex-Άμλετ ονομάζεται μια απόκλιση από την άλφα - γαλακτοαλβουμίνη με περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ, η οποία διεισδύει στον πυρήνα των κυττάρων του όγκου και αλληλεπιδρά με τις histones, με αποτελεσμα την καταστροφή. Τέσσερα χρόνια περασαν για να πείσει τη διεθνή κοινότητα και τις δυνατοτητες του Complex-Άμλετ, ενώ διερευνά τρόπους να γίνει μια επεξεργασία που να εφαρμόζεται για τον καρκίνο και τις μολυσματικές ασθένειες. Έτσι γεννήθηκε η "Άμλετ Pharma AB, η εταιρεία που ειχε αναλάβει την νέα έρευνα. Η πολυεθνική Natinmune μέλος της Holding "Novo Nordisk Foundation, το 2006 αγορασε την " Άμλετ Pharma AB " και επομένως όλα τα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους και τις εξελίξεις, και ανακοίνωσε την έρευνα και την παρασκευή καποιου σκευασματος. Τίποτα ομως δεν είναι γνωστό σήμερα για την πρόοδο, τις μελέτες και τις δοκιμές.Φαίνεται ότι η προσπάθεια "Natinmune" για την παρασκευη ενός προϊόντος με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα ηττήθηκε. Το ερώτημα είναι αν αυτό οφείλεται σε δυσκολίες που συνδέονται με την αναπτυξιακή διαδικασία ή, αντιθέτως, είναι υποταγμένη σε ένα πρόβλημα οικονομικών πιέσεων τρίτων , με σκοπο τη διατήρηση του κύκλου εργασιών με τα παραδοσιακά φαρμακα παρα μια νέα, πιο αποτελεσματική και απείρως φθηνότερη. Ποτέ δεν ξέρεις. Σύμφωνα με το BBC, ο Howard Cohen [φωτο] ένας Αμερικανός με καρκίνο που διαγνώστηκε το 1999 αποφάσισε να ξεκινήσει μια δίαιτα με βάση το ανθρώπινο γάλα μετά την μελέτη του έργου της Catharina Svanborg. Μετά από 4 χρόνια ειχε αυτο-θεραπευτει. Η ρίζα του προβλήματος είναι η έλλειψη επενδύσεων στην έρευνα από τις πολυεθνικές σε επιστημονικα και αξιόπιστα στατιστικά μοντέλα για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη αποτελεσματικής θεραπείας με τα φυσικά συστατικά του γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου